Femerling ove sedmice na operaciji
Patrik Femerling

Pauziraće dva mjeseca

Femerling ove sedmice na operaciji

Adnan Beganović

Patrik Femerling, košarkaš berlinske Albe i reprezentacije Njemačke, zbog problema sa povredom koljena biće operisan ove sedmice i odsustvovat će sa parketa najmanje dva mjeseca.

Iskusni centar Euroligaša Albe operisaće se u poznatoj bolnici, Martin Luther, a izvršiće je jedan od najboljih evropski ortopeda, Hertel.

U Albi su se čitavo vrijeme nadali da operacija neće biti potrebna, međutim prateći njegovo zdravstveno stanje koje se nije mijenjalo na bolje, odlučili su se za operativni zahvat.

Femerling je u ovoj sezoni zbog problema sa povredom koljena igrao veoma malo. U Euroligi je nastupio samo u tri susreta, dok je u njemačkom prvenstvu odigrao pet utakmica uz prosjek od 3. 6 poena i 1. 6 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.