Fener, Banvit i Efes u velikoj prednosti

Turska

Fener, Banvit i Efes u velikoj prednosti

M. Skaka

U četvrtfinalnim susretima, u seriji “na tri pobjede”, nakon prva dva kola do dvije pobjede na svom terenu i značajne prednosti stigli su Fenerbahce Ulker, te Banvit, a 2:0 ima i Efes koji je startao sa upisanom pobjedom, dok je uz isti start svoju prednost izgubio Bešiktaš, porazom na svom terenu od Turk Telekoma.

U dva susreta odigrana u Istanbulu Fener je bio bolji od sedmoplasiranog Bornova Belediye. Prvi susret okončan je ubjedljivom pobjedom favorita (83:58), dok su u narednom kolu gosti pružili nešto bolji otpor, ali ipak nisu mogli do pobjede (94:90). Damir Mirić oba susreta okončao je bez poena, dok je Emir Preldžić ubacio 11 i 10 poena.

Jednako uspješan bio je i Banvit Lancea Williamsa. U izrazito teškom prvom susretu, Banvit je nad izmirskom Pinar Karsiyakom slavio sa minimalnih 80:79, da bi dva dana kasnije domaći tim bio mnogo sigurniji i slavio sa 82:71. Williams je u prvom susretu bio odličan sa 19 poena, dok je drugi okončao sa 9 poena i 9 skokova. Serija sada seli u Izmir gdje će Karsiyaka 3. maja pokušati sustići ovaj veliki zaostatak.

U slučaju da ne bude iznenađenja, ovo su dva para koji bi se mogli voditi međusobni duel u polufinalu.

Prvoplasirani Efes Pilsen startao je sa jednom pobjedom u odnosu na svog protivnika, osmoplasirani Erdemirsport, a u prvoj utakmici koja je igrana u Istanbulu Efes nije dopustio nikakvo iznenađenje i slavio je sa 101:81.

Sa 1:0 startao je i Bešiktaš, ali je na svom terenu poražen od Turk Telekoma sa 90:100, pa će se u ovom, najzanimljivijem četvrtfinalnom paru sigurno voditi velika borba za plasman u idući krug.

Naradene dvije utakmice playoff tuskog TBL-a igraće se sutra. U Ankari Turk Teleko tražiće pobjedu za vodstvo nad Bešiktašem, dok će Erdemirspor na svom terenu pokušati iznenaditi Efes Pilsen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti