Fener bez problema sa Rytasom

Khimki bolji od Prokoma

Fener bez problema sa Rytasom

U dvije večeras odigrane utakmice nove sezone u ULEB-ovoj Euroligi Khimki je bio bolji od Prokoma, dok je Fenerbahce ubjedljivo slavio nad Lietuvos Rytasom.

Fenerbahce je sa Nevenom Spahijom na klupi došao do lagane pobjede nad Rytasom (86:69). Istanbulski Kanarinci su vodili od samog početka susreta, a već je kod rezultata (20:7) u korist turske ekipe bilo jasno da će bodovi ostati u Turskoj.

Do kraja susreta Fener je uspio sačuvati rano stečenu prednost, te doći do prve pobjede ove sezone u Euroligi. Emir Preldžić na parketu je proveo samo četiri minute, te je ubacio dva poena, a najefikasniji u redovima pobjendičke ekipe bio je Litvanac Darijus Lavrinovič sa 21 poenom, dok je goste predvodio Milko Bjelica sa 15 poena.

U drugom susretu Khimki je bio bolji od Prokoma rezultatom 82:76. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ratko Varda u dresu poljskog prvaka imao je zapažen nastup, ubacivši 17 poena, dok je Keith Langford sa 17 ubačaja bio najefikasniji kod ruske ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.