Fener blizu finala

Efes Pilsen prvi finalista

Fener blizu finala

Efes Pilsen je prvi finalista turskog košarkaškog prvenstva, dok Fenerbahceu nedostaje jedna pobjeda da im se pridruži. Efes je sa 3-0 u seriji izbacio gradskog rivala Bešiktaša, dok Fener vodi sa 2-0 protiv Banvita.

Fenerbahce je sa 79:77 slavio protiv Banvita i poveo sa 2-0 u seriji. Sljedeća utakmica igra se na parketu Fenerbahcea koji će imati priliku doći do treće pobjede i osigurati plasman u finale. Emir Preldžić je upisao 7 poena, 5 skokova i 4 asistencije, dok Damir Mršić za tri minute nije imao učinka.

Prvo ime u pobjedi tima Bogdana Tanjevića bio je Tarence Kinsey sa 17 poena i 5 skokova, Roko Ukić je dodao 14 poena, a Omer Onan 11. U poraženom timu je Keith Simons ubacio 16 poena, dok je Lance Williams upisao 15 poena i 3 skoka.

Efes Pilsen je sa sigurnih 3-0 protiv Bešiktaša osigurao plasman u finale. U večerašnjoj utakmici je aktuelni prvak Turske sa 96:88 slavio u gostima i završio posao. Charles Smith je sa 18 poena, 7 skokova i 5 asistencija predvodio Efes do pobjede, Igor Rakočević i Kaya Peker su dodali po 17, a kod Bešiktaša su najbolji bili Engin Atsur sa 23 poena i 10 asistencija i Brad Newley sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.