Fener bolji od Panathinaikosa, Žalgiris od Armanija

Fener bolji od Panathinaikosa, Žalgiris od Armanija

Midhat Šljivak

Žalgiris i Armani su u Kaunasu otvorili 4. kolo Eurolige, a na kraju je domaći tim u uzbbudljivoj završnici savladao Armani rezultatom 92:87.

Gosti su tokom prvog poluvremena bili bolji tim. U prvoj četvrtini su stekli sedam poena prednosti 27:20, a na poluvrijeme su otišli sa četiri razlike 51:47.

Nastavak je donio dosta uzbuđenja. Žalgiris je okrenuo susret u svoju korist, te su oni diktirali tempo igre, pa se u završnih deset minuta ušlo vodstvom domaćih 72:65.  Ipak, gosti su u zadnju dionici stigli do izjednačenja 80:80, no Žalgiris je uspio savladati svoje protivnike u završnici.

Oliver Lafayette je ubacio 17 poena za Žalgiris, dok je kod gostiju Keith Langford ubacio 24, a Malik Haiisrton 21 poen.

Fenerbahče je u okviru grupe A lagano savladao Panathinaikos 73:64.

Turski tim je vodio tokom kompletnog meča, a na kraju je blamaže goste spasila odlična zadnja četvrtina koju su dobili 23:15, te su ublažili poraz na samo devet razlike.

McCalebb i Bogdanović su sa po 13 poena predvodili Fener, dok je kod gostiju Jonas Maciulis ubacio 14 poena.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.