Fener devet od devet

Fener devet od devet

Odigrane su sve utakmice devetog kola turskog košarkaškog prvenstva. Fenerbahče je upisao i devetu pobjedu, a ovaj put izabranici Nevena Spahije bili su bolji od Erdemira sa 90:83.

Omer Onan je sa 18 poena predvodio Fener do pobjede, Emir Preldžić je upisao 10 poena, 4 skoka i 4 asistencije, a Lamar Johnson je sa 20 poena bio prvo ime Erdemira. Lance Williams je sa 18 poena bio najazaslužniji za pobjedu Banvita protiv Efes Pilsena 59:56, a kod Efesa je jedini sa dvocifrenim učinkom bio Igor Rakočević, koji je ubacio 17 poena.

Bešiktaš je i bez Allena Iversona savladao Antalyju rezultatom 96:75 zahvaljujući sjajnom Michalu Ignerskom, koji je postigao 26 poena. Sigurnu gostujuću pobjedu je upisao Galatasaray protiv Aliage 96:64, a prvo ime Galate bio je Lukša Andrić sa 14 poena.

TURK Telekom je bio bolji od Mersina rezultatom 76:67, Yunus Cankaya i Ray Wesson su ubacili po 19 poena, a kod Mersina je Asim Paščanović postigao 7 poena uz 4 skoka. Tofas našeg Nihada Izića poražen je na gostovanju kod Bornove rezultatom 68:63, a Rašid Mahalbašić je kod poraženog tima imao 4 poena i 5 skokova.

Nedim Delić za 19 minuta nije upisao niti jedan poen, imao je dva skoka i asistenciju u porazu njegovog Oyak Renaulta od Oinar Karsiyake 67:80. Ubjedljivu pobjedu je upisao Olin Erdine protiv Trabzonspora 92:63 uz fantastičnu partiju Renaldasa Seibutisa (25 poena, 9 asistencija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.