Fener i dalje bez poraza

Fener i dalje bez poraza

Nakon četiri odigrana kola jedina ekipa turskog prvenstva koja nije osjetila gorčinu poraza je Fenerbahče, dok samo Mersin još nije osjetio slast pobjede.

Fenerbahče je u ovom kolu na svom parketu bez većih problema savladao Oyak Renault sa 95:62. Neven Spahija je bio bez Roka Ukića, a Marku Tomasu je dao samo minutu i 15 sekundi za igru. Mirsad Turkcan je ubacio 20, Omer Onan 19 poena, Emir Preldžić je dodao 9 poena, 5 asistencija i 4 skoka, a Nedim Delić je kod Oyaka upisao 6 poena i 6 skokova.

Efes Pilsen je slavio u gostima u Izmiru protiv Izićevog Tofaša sa 66:53, a najzaslužniji za pobjedu Efesa bio je Lawrence Roberts sa 23 poena i 11 skokova. U jednom od derbija kola Galatasaray je slavio kod Trabzonspora sa 73:69 uz 14 poena i 6 skokova Lukše Andrića.

Banvit je uz 9 poena i 3 skoka Lancea Williamsa upisao treću pobjedu sezone u gostima kod Antalyje sa 84:62, Karsiyaka je bila ubjedljiva protiv Mersina sa 106:71, a kod Mersina je Asim Paščanović ubilježio 4 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti