Fener i Efes neokrznuti u polufinale

BEKO Liga

Fener i Efes neokrznuti u polufinale

Poznata su dva učesnika polufinala turskog košarkaškog prvenstva. To su Efes Pilsen i Feberbahce koji su sa po 3-0 završili četvrtfinalne serije protiv Erdemira i Bornove.

Fener nije imao problema protiv Bornove, koju su nakon dvije domaće pobjede pregazili u trećoj utakmici u gostima sa 86:54. Prvo ime Fenera bio je Semih Erden sa 18 poena i 10 skokova, Emir Preldžić je upisao 9 poena i 4 skoka, a Damir Mršić 3 poena.

Efesu su za polufinale trebale samo dvije pobjede s obzirom da je u Turskoj pravilo da onaj tim koji u regularnom dijelu sezone slavi oba puta u doigravanju odmah ima vodstvo od 1-0. Efes je u Erdemiru slavio sa 99:72, a najbolji su bili Boštjan Nachbar i Preston Shumpert sa po 15 poena. Kod Erdemira je najbolji bio Erkan Veyseloglu sa 15 poena.

Pinar Karsyaka je uspjela izbjeći eliminaciju protiv Banvita i pobjedom (84:76) smanjiti na 2-1 u seriji. Pinar će imati priliku pred svojim navijačima izboriti petu utakmicu. David Holston je ubacio 23, a Andre Smith 22 poena kod Pinara, dok je kod Banvita najbolji bio Lance Williams sa 22 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti