Fener nemoćan u Tel Avivu

Fener nemoćan u Tel Avivu

Midhat Šljivak

Maccabi iz Tel Aviva ubjedljivo je savladao u svojoj Nokia Areni ekipu Fenerbahčea rezultatom 92:73 u susretu grupe F Eurolige

Prvo poluvrijeme je donijelo jaku dobru utakmicu, a viđena je vrlo izjednačena košarka. Nakonb prve dionice domaći su imali dva poena prednosti 23:21, da bi se na odmor otišlo neriješenim rezultatom  36:36.

Ipak, u nastavku susreta potpuna dominacija Maccabija. U trećoj dionici su stekli prednost od pet poena razlike 53:48, no u posljednjoj četvrtini Maccabi je osigurao ubjedljivu pobjedu. Postigao je domaći tim čak 38 poena u ovom dijelu igre, te su na kraju sasvim zasluženo došli do pobjede.

Ricky Hickman sa 24 i Shawn James sa 22 poena su predvodili Maccabi do pobjede, dok su kod gostiju McCalebb, Sato i Bogdanović ubacili po 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.