Fener opet + 20 i više protiv Galate

Fener opet + 20 i više protiv Galate

U jednoj uzbudljivoj utakmici punoj preokreta Fenerbahce je i u drugom susretu finala sa 95:74 bio bolji od Galatasaraya te tako seriju otvorio na najbolji način vodstvom od 2:0.

Prva četvrtina je bila lagana za domaći tim i završena je sa prednošću od 6 poena (26:20). Međutim, u drugoj se desio preokret (18:26), igrači Galatasaraya su počeli igrati tako, da prvo poluvrijeme završavaju sa prednošću od dva razlike (44:46). Drugi dio utakmice u potpunosti odlazi na stranu Fenerbahcea koji u trećoj (29:17) i četvrtoj četvrtini (22:11) nanosi još jedan težak poraz velikim sportskim rivalima. Nakon prve utakmice finala kada je Galata izgubila sa 22 poena razlike, ovaj najnoviji poraz od 21 poena zasigurno će najaviti turbulentno razdoblje pred treći meč u dvorani Abdi Ipkeci koji će se igrati 9 juna.

Sve navijače hrvatske košarkaške selekcije mnogo će obradovati učinak njihovih igrača u ovoj utakmici. Ukić sa 16 i Tomas sa 18 poena su bili među najboljim pojedincima ovoga susreta. Roko Leni je dodao i 6 asistencija. Nih dvojica su kombinovano postigli 33 poena i osam asistencija. Od 16 svojih koševa Ukić je čak 11 postigao u drugom poluvremenu kada su od -2 "Kanarinci" došli na + 22. Postotak za tri poena Fenerbahcea u ovoj utakmici bio je visokih 58,8 posto, veoma visok naspram 29 posto koji su ostvarili gostujući igrači.

Kod poraženih najprecizniji su bili Johnson (21), Shumpert (16) i Yildrim (10) poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.