Fener poražen, naši solidni

BEKO Liga

Fener poražen, naši solidni

Efes Pilsen je u drugoj utakmici finala turskog košarkaškog prvenstva slavio sa 73:64 protiv Fenerbahce Ulkera i poravnao rezultat u seriji na 1-1. Sljedeće dvije utakmice se igraju u dvorani Fenerbahcea.

Utakmica je odlučena u posljednjih deset minuta. Fener je nakon tri četvrtine imao prednost od jednog poena (51:50), ali je Efes u posljednjih deset minuta odigrao mnogo bolje i uspio doći do poravnanja u finalnoj seriji koja se igra na četiri pobjede. U redovima Fenera je naš dvojac imao solidan učinak.

Emir Preldžić je upisao 8 poena, 3 skoka i 3 asistencije, dok je Damir Mršić dodao 6 poena i 1 skok. Tarence Kinsey je sa 14 poena i 7 skokova bio najbolji kod Fenera, Oguz Savas je dodao 12 poena i 6 skokova, a Roko Ukić 10 poena i 5 asistencija. Kod Efesa su najbolji bili Kaya Peker sa 16, Bootsy Thornton sa 11, te Boštjan Nachbar sa 10 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.