Fener razbio Olin Edirne, Banvit bolji od Bešiktaša

TBL, 15. kolo

Fener razbio Olin Edirne, Banvit bolji od Bešiktaša

Edmir Škorić

Košarkaši Fenerbahčea uvjerljvo su slavili u utakmici 15. kola TBL lige protiv Olin Edirne...

Izabranici Željka Obradovića razbili su na svom parketu gostujuću momčad rezultatom 101:69. Još se Olin Edirne dobro držao na početku, imao 25:23 vodstvo nakon prve četvrtine, no u drugoj potpuni raspad sistema (21:7 za Fener).

Do kraja su domaći košarkaši samo povećavali prednost i slavili sa 32 razlike. Bila im je to 11. pobjeda i trenutno su na tri boda od vodećeg Banvitspora, koji je na samo jednom porazu. Banvit je danas sa 80:72 savladao Bešiktaš.

Omer Onan je bio najefikasniji u sastavu Fenera sa 20 poena, dok su Luka Žorić i Gasper Vidmar ubacili po 10. Daris Myron je predvodio goste sa 19 poena. Torin Jamal Francis je ubacio 15 poena. 

Turk Telekom ej sa 96:80 savladao Aliaga Petkim. Mehmet Kerem je kod domaćih ubacio 22 poena, Lukša Andrić 15, Luka Bogdanović i Cemal Nalga po 15. Kod gostiju Sean James Marshall je ubacio 24 koša. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.