Fener slavio, Mršić i Preldžić vrlo dobri
Vrlo dobra partija Damira Mršića

BEKO Liga

Fener slavio, Mršić i Preldžić vrlo dobri

Danas je odigrano šest utakmica desetog kola turske košarkaške lige. Nije bilo nikakvih iznenađenja, svi favoriti su upisali sigurne pobjede. Najubjedljiviji je bio Efes Pilsen protiv Izićevog Tofasa.

Naši igrači su ponovo imali vrlo zapažene nastupe, a pobjede su slavili Damir Mršić, Emir Preldžić i Nedim Delić, dok je Haris Mujezinović ponovo izgubio.

Fenerbahce je vrlo brzo zaboravio euroligaški poraz od Cibone i slavio pobjedu nad Mersinom rezultatom 87:72. Prvo ime Fenera bio je Oguz Savas (18 poena, 11 skokova), dok su vrlo dobre partije pružili i naši internacionalci Emir Preldžić (13 poena, 3 skoka, 1 asistencija) i Damir Mršić (9 poena, 2 asistencije, 2 skoka).

Nedim Delić je sa 9 poena, 3 skoka i 2 asistencije sudjelovao u pobjedi Oyak Renaulta nas Bornovom (85:82). Joshua Heytvelt je bio najbolji kod Oyaka sa 27 poena i 12 skokova, dok su Joshua Shipp i Albert Brown sa po 22 poena bili najefikasniji kod Bornove.

Nihad Izić sa svojim Tofasom nije imao nikakvih šansi na gostovanju kod aktuelnog prvaka Efes Pilsena (86:56). Charles Smith i Bootsy Thornton su postigli po 13 poena, Preston Shumpert, Kerem Tunceri i Dušan Canketin po 11, a Mario Kasun 10 poena kod Efesa, dok su Karaman, Cahin i Bowman kod Tofasa postigli po 9 poena.

Darusafaka našeg Harisa Mujezinovića i nakon deset kola ostala je bez pobjede. U novom porazu od Pinara (76:66) Haris Mujezinović je sudjelovao sa 11 poena i 2 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.