Fener slavio u Barceloni

Dobre partije bh. igrača

Fener slavio u Barceloni

Najveće iznenađenje trećeg kola Eurolige priredio je Fenerbahče, koji je slavio u gostima kod aktuelnog evropskog prvaka Barcelone rezultatom 69:61 uz vrlo dobru partiju Emira Preldžića.

Potencijalni bh. reprezentativac je upisao 8 poena, te po jedan skok i asistenciju. Roko Ukić sa 13 i Marko Tomas sa 12 poena bili su najbolji u redovima Fenera, dok je Pete Mickeal sa 17 poena predvodio Barcelonu.

Vrlo dobru partiju je pružio i Nihad Đedović, koji je upisao 13 poena i 2 asistencije, ali je njegov Virtus poražen na domaćem parketu od Real Madrida rezultatom 56:74. U redovima Reala najbolji su bili Ante Tomić i Clay Tucker koji su ubacili po 12 poena.

Partizan je na svom parketu poražen od Maccabija sa 54:67, a jedini sa dvocifrenim učinkom kod Partizana bio je Oliver Lafayette sa 11 poena. Kod Maccabija je najbolji bio Jeremy Pargo sa 17 poena. Cholet je bio bolji od Lietuvos Rytasa rezultatom 73:69, a u porazu Rytasa Kenan Bajramović je upisao 16 poena i 5 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.