Fener slavio u gradskom derbiju

Fener slavio u gradskom derbiju

S današnje dvije utakmice kompletirano je šesto kolo turskog košarkaškog prvenstva. U derbiju kola Fenerbahče je bio bolji od Bešiktaša, dok je Efes Pilsen bio bolji od Trabzonspora.

U gradskom derbiju Fenerbahče je protiv Bešiktaša upisao i šestu uzastopnu prvenstvenu ponbjedu rezultatom 74:67. Omer Onan je sa 20 poena predvodio Fener do pobjede, Marko Tomas i Oguz Savas su dodali po 12, a Emir Preldžić 4 poena i 3 skoka.

Kod Bešiktaša su najbolji bili Fedor Likholitov sa 22 poena i 9 skokova, te Ozer Cevher sa 19 poena. Allen Iverson je odigrao katastrofalnu utakmicu, postigao je samo dva poena uz šut iz igre 1/6.

Efes Pilsen je odigrao još jednu sjajnu utakmicu. Ovaj put momčad Velimira Perasovića se prošetala kroz Trabzon savladavši domaći Trabzonspor rezultatom 101:64. Domaća momčad osim Alija Karadeniza, koji je ubacio 24 poena, nije imala igrača raspoloženog za igru.

Kod Efesa je ponovo sjajan bio dvojac Rakočević - Vujčić. Igor Rakočević je ubacio 16 poena uz samo jedan promašaj iz igre, a Nikola Vujčić je za samo 17 minuta igre postigao 20 poena uz šut iz igre 7/9. Erwin Dudley je upisao double-double učinak 14 poena i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.