Fener stopostotan i nakon sedmog kola

Iverson konačno odigrao dobru utakmicu

Fener stopostotan i nakon sedmog kola

Ni u sedmom kolu turskog košarkaškog prvenstva Fenerbahče nije doživio poraz. Izabranici Nevena Spahije danas su bili bolji od Olin Edirnea na domaćem parketu rezultatom 75:63.

U redovima Fenera najbolji su bili Emir Preldžić i Mirsad Turkcan, koji su upisali po 12 poena i 8 skokova, Kaya Peker je također ubacio 12 poena, dok je kod poraženog tima prvo ime bio Predrag Samardžiski sa 17 poena i 13 skokova.

Allen Iverson je konačno odigrao pravu utakmicu od dolaska u redove Bešiktaša. Njegov klub je na svom parketu bio bolji od Trabzonspora sa 94:85. Iverson je ubacio 14 poena, uz 8 asistencija i 3 skoka, a Fedor Likholitov je bio najefikasniji sa 20 poena.

Nihad Izić je sa Tofašom poražen na gostovanju kod Banvita rezultatom 79:68, a u redovima Banvita Lance Williams je upisao 9 poena i 5 skokova. Galatasaray je slavio ubjedljivu pobjedu u gostima kod Turk Telekoma rezultatom 97:69, a gostujuću pobjedu je ostvarila i Antalya kod Oyak Renaulta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.