Fener teško do pobjede

Fener teško do pobjede

Za razliku od Efes Pilsena, koji je jučer poražen na otvaranju nove sezone Beko lige, njegov glavni konkurent za naslov prvaka Fenerbahče sezonu je otvorio pobjedom.

Izabranici Nevena Spahije slavili su u gostima kod Banvita rezultatom 70:67. Rezultat je bio poravnat nakon svih četvrtina da bi Fener u posljednjih deset minuta napravio razliku kojom je stigao do pobjede.

Darjus Lavrinovič je sa 24 poena i 7 skokova bio prvo ime Fenera, Emir Preldžić je imao 1 poen, 4 skoka i 3 asistencije, dok je kod Banvita prvo ime bio Charles Edward sa 20 poena, a Lance Williams je upisao 17 poena i 7 skokova.

Galatasaray je predvođen Taylorom Campbellom koji je ubacio 21 poen pregazio Erdemir sa 71:53, a Aliaga Petkim je bio bolji od Oyak Renaulta sa 68:63. Kod Oyaka je Nedim Delić upisao 10 poena i 4 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.