Fenerbahče pobjeda dijeli od titule

Finalna serija turskog prvenstva

Fenerbahče pobjeda dijeli od titule

E. Škorić

Košarkaše Fenerbahčea jedna pobjeda dijeli od titule turskog prvaka. Izabranici Nevena Spahije poveli su s 3:1 protiv Galtasarayja u finalu doigravanja.

Fener je na gostovanju kod Galatasarayja slavio sa 85:74 i tako došao do prve gostujuće pobjede u finalnoj seriji. Predvodio ih je sjajni Hrvat Roko Ukić koji je za 34 minute provedene na parketu ubacio 17 koševa, a tome i dodao osam skokova, pet asistencija i jednu osvojenu loptu.

Emir Preldžić je ubacio 18 poena, imao pet skokova i četiri asistencije. Oguz Savas ubacio je 19 koševa, a Darjuš Lavrinović 15 koševa. Kod domaćih se istakao Lukša Andrić sa 13 koševa i devet skokova.

Fenerbahče do drugog uzastopnog naslova prvaka ima priliku doći u utorak, kada će na svom parketu ugostiti Galatasaray i, naravno, tražiti četvrtu pobjedu kojom bi serija bila završena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.