Fenerbahče protiv Khimkija stigao do prve pobjede

Euroliga

Fenerbahče protiv Khimkija stigao do prve pobjede

Midhat Šljivak

Košarkaši Fenerbahčea savladali su večeras u 5. kolu grupe E Eurolige ekipu Khimkija rezultatom 85:82, te su na taj način stigli do prve pobjede u Top 16 fazi Eurolige.


Vrlo izjednačenu košarku vidjeli smo tokom većeg dijela susreta. Već u prvoj dionici oba tima su imala svoje periode igre, pa se na mali odmor otišlo vodstvom ruskog tima od dva poena prednosti 19:17.

Fener je serijom 7:0 otvorio drugu četvrtinu, ali Khimki nije dozvolio da se domaći odlijepe, te su oni serijom od 10:0 stvorili pet poena prednosti 29:24. Imao je Khimki na četiri minute do kraja poluvremena i osam razlike 34:26, ali je Fener do poluvremena prepolovio prednost gostiju, pa se na odmor otišlo rezultatom 40:36 za Khimki.

Khimki je vodio velikim dijelom treće četvrtine. Međutim, Fener se konstantno vraćao u igru, a nanešto više od dvije minute do kraja ove dionice prešli su u vodstvo 54:52. Prednsot od dva poena su zadržali do kraja trećeg perioda, te su u završnih deset minuta ušli rezultatom 56:54.

Izjednačena košarka viđena je i u posljednjoj dionici. Fener je imao minimalnu prednost, no Khimki im nije dozvoljavao da prelome utakmicu. U posljednje dvije minute se ušlo rezultatom 75:72 za Fener, da bi potom odigrali dobru odbranu, te su poenima Kaye Pekera povećali prednost ponovo na pet razlike 57:52. 

Sama završnica susreta donijela je veliki broj slobodnih bacanja, a Fener je uspio uz dosta muke sačuvati prednost, te su na taj način stigli do prve pobjede u drugom krugu takmičenja.

Bojan Bogdanović je predvodio Fener sa 26 poena u ovom susretu, David Andersen je dodao 18. a McCalebb 16 poena. Zoran Planinić je za Khimki iubacio 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.