Fenerbahce prvak Turske

Fenerbahce prvak Turske

Fenerbahce je u šestoj utakmici finala košarkaškog prvenstva Turske slavio u gostima kod Galatasaraya (88:91) osvojivši tako titulu sa rezultatom 4:2 u finalnoj seriji.

Bila je ovo izuzetno šokantna utakmica u kojoj je pehar otišao onima koji su imali mirniju ruku a to su bili gostujući igrači tokom izvođenja slobodnih bacanja. Roko Leno Ukić je na kraju bio precizan tokom četiri bacanja 13 sekundi do kraja.

Koliko je ovo bio napet meč govori i rezultat prvog poluvremena nakon kojeg je na semaforu bilo 49:49. U samoj završnici pobjeda je otišla na stranu Ukića i suigrača.

U šampionskom sastavu najviše je raspucan bio Onan koji je postigao 20 poena. Savas je dodao samo jedan manje ali i šest skokova. Jasikevičius je bio također dobro raspoložen dodavši 14 poena.

Kod poraženog Galatasaraya, Johnson 19 poena i osam asistencija, Shumpert 18 poena i šest skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.