Fenerbahče slomio otpor Partizana, Tomić dva poena
Foto: Sportske.net

Fenerbahče slomio otpor Partizana, Tomić dva poena

D. Rakanović

Košarkaši Partizana poraženi su od Fenerbahčea rezultatom 82:68 u prijateljskoj utakmici u dvorani Aleksandar Nikolić. 

Aktuelni prvak Evrope je bolje otvorio utakmicu i nakon šest minuta igre imao je 14 poena prednosti (18:4). Partizan je do kraja prvog perioda uspio smanjiti zaostatak na devet poena (27:16). 

U drugom periodu izabranici Miroslava Nikolića nisu dozvoljavali protivniku da stekne ubjedljiviju prednost. Partizan je sa dvije trojke Marka Pecarskog smanjio zaostatak na samo pet poena (37:32) na poluvremenu. 

U trećoj četvrtini Partizan uspijeva trojkom Marinkovića doći do izjednačenja, ali je nekadašnji igrač crno-bijelih Jan Vesely poenima uz faul vratio vodstvo svojoj ekipi. Fenerbahče je na ulasku u posljednji period imao šest poena prednosti (59:53).  U četvrtoj dionici izabranici Željka Obradovića ponovo su stekli dvocifrenu prednost i riješili pitanje pobjednika. 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je James Nunnally sa 18 poena. Pratili su ga Thompson sa 12 i Wanamaker sa 10 poena. 

U redovima Partizana istakao se Vanja Marinković sa 13 poena, dok je Williams-Goss postigao poen manje. 

Bh. reprezentativac Obrad Tomić je na parketu proveo skoro 17 minuta i postigao je dva poena uz to je imao šest skokova i jednu ukradenu loptu.

Partizanu je meč protiv šampiona Evrope bila generalna proba, pošto u petak od 20 sati igraju protiv MZT-a u Skoplju utakmicu prvog kola ABA lige. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi