Fenerbahče tri od tri
Fener je još uvijek bez poraza u tri kola

Bez iznenađenja u Euroleague

Fenerbahče tri od tri

M. Maksimović

Ekipa Fenerbahčea nastavlja sa odličnim igrama u košarkaškoj Euroleaguea.Sastav trenera Nevena Spahije je savladao Žalgiris na svom parketu 80:72, za treću pobjedu u isto toliko odigranih utakmica.

Žalgiris je dobro krenuo u Istanbulu, poveo je 11:3, 17:7, ali je Fener serijom 11:0 utakmicu vratio u normalu.Držao se Žalgiris do pet minuta prije kraja, a onda je Mirsad Turkcan pogodio jednu tricu, Marko Tomas drugu za 71:63.Završni udarac gostima je zadao Emir Preldžić tricom za 79:69. U pobjedničkoj ekipi smo imali petorku sa deset ili više poena predvođenu dvojcem Tomas - Oguz sa po 15 poena. Gosti su imali dvojicu sa po 14 poena, DeJuana Collinsa i Paulisa Jankunasa.

U duelu dvojice velikih trenera Dušana Ivkovića i Svetislava Pešića nije bilo dileme.Dudin Olympiacos je nadigrao Valenciju 77:62.Pitanje pobjednika u ovom susretu smo znali već nakon prvog dijela u kojem je Olympiacos otišao na 38:24, u posljednju dionicu je Valencija ušla sa -15 (57:42) i spasa nije bilo. Iskusni Rašo Nesterović je bio prvi strijelac Olympiacosa sa 17 poena, Spanoulis je dodao 14.U ekipi Valencije se šest igrača ukupno upisalo u strijelce, Victor Claver je bio bolji od ostalih sa 16 poena i 8 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.