Fenerbahče u derbiju bolji od Efesa
Foto: EPA

TBL liga

Fenerbahče u derbiju bolji od Efesa

Midhat Šljivak

Košarkaši Fenerbahče Ulkera savladali su večeras u 17. kolu TBL lige kao gosti velikog rivala Anadolu Efes rezultatom 73:64.

Već u prvoj četvrtini Fener je uspio steći solidnu prednost. Dobili su ovaj dio igre rezultatom 21:14, a sedam poena prednosti je bilo i na poluvremenu ovog susreta kada je Fener imao vodstvo od sedam razlike 40:33.

Odlučujuća je u ovom susretu bila treća četvrtina. Fenerbahče je u ovom dijelu igre igrao zaista fantastično. Dobili su treći period 22:10, te su u posljednju četvrtinu ušli s velikih 19 poena prednosti 62:43.

Efes je uspio da smanji prednost u posljednjoj dionici. Došli su u jednom trenutku na minus šest, ali vremena za preokret nije bilo, pa je tim Željka Obradovića stigao do zaslužene pobjede.

Omer Onan je predvodio Fenerbahče sa 17 poena, Nemanja Bjelica je dodao 12 poena i devet skokova, a Bojan Bogdanović 11. Kod Efesa Birkan Batuk i Milko Bjelica su ubacili po 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.