Fenerbahce vraća Kinseya

Fenerbahce vraća Kinseya

Fenerbahce je na dobrom putu da vrati u svoje redove Tarencea Kinseya, košarkaša koji je već dvije sezone igrao za istanbulski klub, a koji je prošlu sezonu proveo u dresu Clevelanda u NBA ligi, kojem je pomogao da se nađe u finalu Istočne konferencije.

Kinsey je prije dvije sezone u dresu Fenerbahcea imao vrlo zapaženu ulogu. Pomogao je klubu da izbori četvrtfinale Eurolige, a u Turskoj su uzeli naslov prvaka. Kinsey je bio jedan od vodećih igrača kluba, postizao je 8,8 poena, te ostvarivao 2,8 skokova i krao 1,4 lopte u prosjeku, dok je kroz TOP 16 imao još bolji prosjek od 10 poena i 3,7 skokova. 

Prošle sezone se Kinsey okušao i u najjačoj ligi svijeta, NBA,gdje je u dresu Cavsa odigrao 50 utakmica regularnog dijela, i devet mečeva doigravanja. Imao je prosjek od 2 poena po susretu. Prije njegovog prvog dolaska u Fenerbahce igrao je i za Memphis u NBA, te za North Carolina Univerzitet, gdje je u finalu univerzitetske lige 2005. godine svojim šutem u posljednjim sekundama donio titulu North Carolini. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.