Fenerbahčeu derbi u Moskvi, poraz Zvezde

Euroliga

Fenerbahčeu derbi u Moskvi, poraz Zvezde

Midhat Šljivak

Još pet utakmica osmog kola Eurolige odigrano je večeras, a vrijedi izdvojiti novu pobjedu Reala, te trijumf Fenerbahčea u Mokvi protiv CSKA.

Fener je u jednoj sjajnoj utakmici savladao CSKA u Moskvi rezultatom 78:74. Fener je do pobjede stigao zahvaljujući sjajnoj igri u posljednjoj četvrtini. Do pobjede je tim Željka Obradovića predvodio Bojan Bogdanović sa 18 poena, dok je Sonny Weems ubacio 20 kod CSKA.

Bamberg je zahvaljujući fantastičnoj igri u posljednjoj dionici (32:14) savladao na gostovanju Efes 89:78. Goste iz Njemačke je do pobjede vodio Jamar Smith sa 18 poena, dok je bh. reprezentativac Zack Wright ubacio devet poena. Kostas Vasileiadis je sa 18 poena bio najefikasniji u domaćem timu.

U ostalim susretima Laboral Kutxa je savladala u Lietuvos Rytas 79:63, a Barcelona jekao gost dobila Nanterre 82:78. Panathinaikos je uz male probleme savladao Crvenu zvezdu 69:63.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.