Fenomenalni Curry slavio u šutiranju trojki

All-Star vikend

Fenomenalni Curry slavio u šutiranju trojki

Edmir Škorić

Najboljim šuterom pokazao se košarkaš Golden State Warriorsa Stephen Curry.

Jedno od najzanimljivijih natjecanja na All-Star vikendu svakako je šutiranje trojki. 

Igrači su, za one koji ne znaju, imali zadatak da za 60 sekundi pogode što više trojki. 

Prvi je natjecanje otvorio Wesley Matthews (Portland TrailBlazers), no nije se baš proslavio, a nešto bolji bio je košarkaš LA Clippersa JJ Redick, dok je neuspješan bio James Harden (Houston Rockets), koji je s 15 skupljenih poena zauzeo posljednje mjesto u večerašnjem izazovu.

Četvrti je nastupio Clevelandov Kyrie Irving, koji je bio efikasniji od svojih prethodnika. Irving je skupio 23 poena, koliko i Stephen Curry (Golden State Warriors). Njegov suigrač Klay Thompson je potom preuzeo prvo mjesto sa skupljena 24 poena. 

Najbolji trojkaš lige u ovom trenutku, Kyle Korver (Atlanta Hawks), nije bio pretjerano raspoložen, pa je skupio svega 18 poena. Posljednji je u prvom krugu trojke gađao Marco Belinelli, košarkaš San Antonio Spursa i branitelj naslova. Ni on nije imao mirnu ruku, pa je ostvario na kraju 18 poena.

U finalu su se našli Thompson, Curry i Irving. Irving je započeo finalnu seriju, ali je bio manje raspoložen, pa je skupio tek 17 poena. A onda je Curry pokazao kakav je šuter, pa je skupio čak 27 bodova i njegovog suigrača, Thompsona, čekao je nemoguć zadatak.

Curry je po prvi put osvojio ovakvu titulu i nijedan igrač ranije nije uspio pobijediti u ovom natjecanju sa 27 poena. Inače, Larry Bird i Craig Hodges su jedini uspjeli ti puta slaviti u gađanju trojki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.