FIBA odlučila da stavi Kinu u prvi šešir pred izvlačenje grupa za Mundobasket
Odlična vijest za Kineze

Kina će izbjeći najjače reprezentacije svijeta

FIBA odlučila da stavi Kinu u prvi šešir pred izvlačenje grupa za Mundobasket

S. Pašalić

Krovna košarkaška organizacija FIBA odlučila je da reprezentaciju Kine stavi u prvi šešir pred izvlačenje grupa za Mundobasket.

Kina će ove godine biti domaćin Mundobasketa, a nakon odluke FIBA-e imati će dosta lakše protivnike s obzirom da će izbjeći najjače svjetske reprezentacije.

Plasman na Mundobasket dosad su ostvarili Tunis, Nigerija, Grčka, Njemačka, Češka, Litvanija, Australija, Francuska, Angola, Novi Zeland, Južna Koreja, Španija, Turska, SAD, Venecuela, Argentina i Kanada.

Još će 14 reprezentacija imati priliku da se plasira na ovo takmičenje kroz dodatne kvalifikacije koje se igraju na svim kontinentima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti