Filipovski: Široki ima najbolju publiku u ligi

Izjave trenera nakon utakmice

Filipovski: Široki ima najbolju publiku u ligi

Prvi poraz u ovoj godini doživjela je momčad Širokog WWin jučer na Pecari od Olimpije u okviru 23.kola ABA lige rezultatom 64:71.

Od početka utakmice se vidjelo da Širokobriježanima neće biti nimalo lako ostvariti pobjedu što je istakao i Velić.

„Nekad imate osjećaj da ne možete izgubiti utakmice bez obzira na kvalitetu protivnika. Ovaj put sam imao osjećaj da smo igrali i dva dana da ne bi pobijedili. Nedopustivo je imati ovoliko izgubljenih lopti, napraviti toliko gluposti u obrani, košarka nije samo šut već puno više od toga. Čestitam Olimpiji na zasluženoj pobjedi.“, rekao je trener Širokog Ivan velić nakon utakmice.

Puno zadovoljniji je mogao biti gostujući trener, Sašo Filipovski, čiji su igrači odigrali dobru utakmicu i slavili na teškom gostovanju u Širokom Brijegu.

„Čestitam igračima što su bili disciplinirani tokom cijelog susreta za razliku od onog protiv Cibone. Raduje me pobjeda jer smo je izborili protiv Širokog koji je najugodnije iznenađenje lige i koji ima najbolju publiku u ligi.“, rekao je Filipovski.

Iako su izgubili igrači Širokog su od svojih vjernih navijača dobili pljesak na kraju, a pljesak nije izostao ni za Olimpiju koja je slavila pobjedu.

Momčad s Pecare u subotu, 10. ožujka, u 18:00 sati očekuje novi težak susret kada im u goste dolazi drugoplasirana momčad Cedevita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti