Final Four 2011. u Torinu

Euroliga

Final Four 2011. u Torinu

M. Skaka

Final Four naredne sezone Eurolige održaće se u Torinu u Italiji, saopšteno je danas . Final Four biće jedan od događaja kojima Torino slavi 150. godišnjicu italijanske državnosti.

Polufinale i finale Eurolige u maju 2011. godine igraće se u Palasport Olimpico dvorani u Torinu pred 16.600 gledalaca.

Torino je već dokazan domaćin vrhunskim sportskim događajima. Podsjetimo, u sezonu u kojoj je i sarajevskka KK Bosna učestvovala u završnoj fazi Eurocupa, finalni turnir održao se upravo u Torinu. Tada je ovaj italijanski grad pokazao da je spreman preuzeti zadatke organizacije i najzahtjevnijih košarkaških takmičenja. Uz to, Torino je već dokazana sportska destinacija i jedan od olimpijskih gradova.

Torino će biti 10. grad koji će biti domaćin završnog turnira Eurolige, a takav prvi turnir održan je upravo u Italiji, 2002. godine u Bologni.

“Sa velikim zadovoljstvom vraćamo završni turnir Eurolige nazad u Italiju.”, rekao je Jordi Bertomeu, direktor Eurolige. “Svako ko je bio ovdje tokom Olimpijade u 2006. godini ili tokom završnice Eurocupa, zna da je Torino vrhunski grad domaćin, bilo da govorimo o organizaciji, gostoprimstvu ili ljepotama samog grada. Radujem se što ću raditi sa ljudima u Torinu, korak po korak, ka nezaboravnom finalu.”, zaključio je Bertomeu.

Predsjednik italijanskog košarkaškog saveza, legendarni Dino Meneghin nije krio zadovoljstvo što se završnica Eurloige ponovo vraća u Italiju.

“U 2011. godini, Tornio ima šansu da organizuje jedan od najboljih završnih turnira u istoriji. Ovo govorim ne samo kao predsjednik nacionalnog košarkaškog saveza već i kao neko ko zna sa kojom pažnjom i profesionalnošću naši prijatelji u Torinu upravljaju i održavaju infrastrukturu naslijeđenu od Olimpijskih igara. Jako lijepo je vidjeti kako se Torino, prvi glavni grad italijanske države i grad koji se identifikuje sa FIAT-om, uzdigao kao veliki sportski centar. Također, želim zahvaliti gospodinu Jordi Bertomeu što je izabrao Torino za domaćina završnice u 2011. godini.”, završio je Meneghin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.