Finley još godinu u Spursima

Finley još godinu u Spursima

Adnan Beganović

NBA veteran Michael Finley odlučio je iskoristiti opciju u ugovoru te ostati u San Antonio Spursima i u narednoj sezoni. Finley će u posljednjoj godini ugovora na svoj račun staviti 2,5 miliona dolara, a ova svota neće naškoditi salary capu Spursa.

Neizvjesnost oko nastavka karijere 36-godišnjeg Finleya je okončana. Finley je odlučio svoju 15. sezonu provesti u dresu Spursa nakon čega će najvjerovatnije košarci reći zbogom.

Ovaj sjajni krilni košarkaš u karijeri je prosječno postizao 16,2 poena uz 4,5 skoka, dok su mu brojke u San Antoniju nešto lošije. Naime, prošlu sezonu završio je na prosjeku od 9,7 poena i 3,3 skoka. NBA karijeru Finley je započeo u Phoenixu, a prije dolaska u Spurse devet godina je nosio dres Dallasa.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije