Fisher najbolji sportista LA-a

Fisher najbolji sportista LA-a

Playmaker LA Lakersa Derek Fisher proglašen je najboljim sportistom Los Angelesa za 2010. godinu u izboru Sportskog vijeća grada Los Angelesa.

Ovo je šesti po redu izbor najboljih sportista ovog kalifornijskog grada, a treću godinu uzastopno nagrada ide u ruke nekom od košarkaša Lakersa.

Prvi dobitnik ove nagrade bio je igrač američkog nogometa Matt Leinart, tada igrač USC-a, zatim je nagrada pripala košarkašu Clippersa Eltonu Brandu, pa nogometašu LA Galaxyja Davidu Beckhamu, a zadnje dvije godine dobitnici su bili Kobe Bryant i Pau Gasol, igrači Lakersa.

Derek Fisher je u prethodnoj godini osvojio naslov prvaka NBA lige sa Lakersima, a uz Bryanta  i Gasola je bio najbolji igrač ekipe. Nagrada će ovom veteranu biti uručena 24. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.