FMP bolji od Crvene zvezde

SuperLiga Srbije

FMP bolji od Crvene zvezde

Košarkaši FMP Železnika bili su uspješniji te su pobijedili Crvenu zvezdu sa visokih, ali možda i nedovoljnih 97:87.

Jedna od interesantnijih utakmica košarkaške Superlige Srbije odigrana je večeras u okviru 13. kola u kojoj je FMP U Železniku dočekao Crvenu Zvezdu u utakmici koja bi direktno mogla odlučivati o četvrtom mjestu rezervisanom za doigravanje ali i nastup u NLB-Ligi iduće sezone.

Nakon utakmice, kakve li ironije, radost se mogla primjetiti prije na košarkašima koji su doživjeli poraz nego na licima onih koji su upravo slavili.

Naime, prije ovoga susreta oba tima su imala 5-7. Sada FMP ima pobjedu više ali i nedovoljnih 10 razlike nakon ovoga meča, a to je veoma bitan podatak ukoliko budu imali isti omjer pobjeda i poraza. U njihovom prvom srazu u okviru Superlige košarkaši sa Malog Kalemegdana su slavili sa 11 poena razlike tako da je FMP-u u ovoj utakmici igrala samo pobjeda od 12 poena ili više.

Dvije sekunde prije kraja imao je FMP i zicer za 12 razlike ali Smiljanić je promašio šut. Situacija se u narednom, zadnjem kolu još više usložnjava jer je uz ovaj susret i Metalac slavio u njihovom meču protiv Radničkog (78:76).

U narednom kolu, Radnički dočekuje FMP, dok će Zvezda dočekati Mega Vizuru. Dakle u težoj situaciji je FMP kojem treba pobjeda i koji ide u goste Radničkom. Treba li napominjati da se očekuje lagani meč za Crvenu Zvezdu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.