FMP na pogon Apića savladao Zadar
Photo: aba-liga.com

1. kolo ABA lige

FMP na pogon Apića savladao Zadar

E. Dindić

U okviru 1. kola ABA lige u Železniku su se sastale ekipe FMP i Zadra. U jednoj odličnoj utakmici slavili su domaći košarkaši rezultatom 99:86 (43:46).

Prvi period bolje su otvorili košarkaši Zadra te nakon 10 minuta imali su prednost od 22:17. Drugi period se igrao pretežno koš za koš, pa je tako ovaj period ekipa FMP-a riješila u svoju korist rezultatom 26:24. Nakon 20 minuta rezultat je glasio 46:43 u korist gostiju iz Zadra.

Domaći košarkaši sjajno otvaraju treći period, gdje prije svega sjajnom odbranom, preokreću rezultat u svoju korist. Ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 30:22, te na ulaz u odlučujući period imali su prednost od 73:68.

Četvrti period prava rapsodija domaćih košarkaša, sjajnom odbranom te laganim poenima povećavaju prednost iz minuta u minut. Ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 26:18, te na kraju upisuju prve bodove u novoj sezoni rezultatom 99:86.

Kod domaćih se istakao Dragan Apić sa 29 poena i 5 skokova te Matić Rebec i Aleksandar Bursać koji su dodali po 18 poena. Ekipu Zadra predvodili su Luka Božić sa 22 poena i 16 skokova i Domagoj Vuković sa istim brojem poena uz 11 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti