FMP u finalu prvenstva Srbije

U majstorici savladali Borac

FMP u finalu prvenstva Srbije

M. Šljivak
Teme:

Košarkaši FMP-a pobijedili su večeras u Železniku čačanski Borac 77:56, te su se na taj način plasirali u finale prvenstva Srbije.

FMP i Borac su odlučivali u trećem meču o putniku u finale. Nakon izjednačenog prvog poluvremena nakon kojeg je FMP imao tri poena prednosti (44:41), nastavak je potpuno pripao domaćim.

Nezaustavljiv je pod košem bio Michael Ojo. Nemilosrdno je trpao protivnički koš, a Borac je bio zaista očajan, te je u drugom poluvremenu tim iz Čačka ubacio samo 15 koševa.

FMP je to maksimalno iskoristio i slavio je pobjedu koja ih vodi u finale na megdan Crvenoj zvezdi.

Ojo je meč završio sa 22 poena i osam skokova uz samo jedan promašaj iz igre, odličan je bio i Stefan Pot sa 14 poena i 11 skokova, dok je kod Borca duo Prlja - Đoković ubacio po 10 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti