Forma je prolazna, a klasa je vječna: Vince Carter zaludio javnost svojim potezom

Uskoro slavi 43. rođendan

Forma je prolazna, a klasa je vječna: Vince Carter zaludio javnost svojim potezom

E. Čaušević

Vince Carter će narednog mjeseca proslaviti 43. rođendan i trenutno je najstariji košarkaš koji igra u NBA ligi.

Ljubav prema košarci kod Cartera je posebna stvar jer niko nije mogao ni sanjati da će i dalje biti u najjačoj ligi svijeta iako će narednog mjeseca proslaviti svoj 43. rođendan.

Košarkaš Atlanta Hawksa je sinoć oduševio sve svojim potezom na meču protiv Charlotte Hornetsa. Carter je "prodao" nevjerovatnu fintu košarkašu koji ga je čuvao, a zatim je ubacio trojku.

Iskusni košrkaš je pomogao svom timu da dođe do pobjede rezultatom 122:107 jer je ubacio 17 poena što je za njega najbolji učinak ove sezone. Carter je u NBa ligi debitovao još davne 1999. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi