Fortitudo uložio žalbu, play-off odgođen

Fortitudo uložio žalbu, play-off odgođen

Adnan Beganović

Slavni talijanski košarkaški klub, Fortitudo Bologna, nakon što je u posljednjem kolu poražen od Terama te tako ispao u niži rang, uložio je žalbu na već spomenutu utakmicu i time prolongirao početak play – offa.

Naime, čelni ljudi bivšeg prvaka Italije smatraju da su drastično oštećeni u susretu sa Teramom i odmah nakon završetka utakmice uložili su žalbu. Iz Fortituda smatraju da im je krajem treće četvrtine poništen regularan koš, kao i na samom kraju utakmice, kada su postigli poene za pobjedu, po njima opet regularne, a koje su sudije nakon pregledavanja snimke poništile i time poslale ovaj slavni klub u niži rang.

U žalbi su naveli da su snimke na njihovoj strani jer prilikom šuta u već spomenutoj trećoj četvrtini vidljivo je da vremena na glavnom semaforu i onom iznad koša nisu sinkronizirana.

Ukoliko Komisija za žalbe talijanskog košarkaškog saveza prihvati istu i zaključi da su sudije susreta pogriješile, utakmica će se ponoviti, a ukoliko bi Fortitudo pobjedio, teško je vjerovati da ne bi bilo novih žalbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.