Fran Vazquez završava karijeru nakon 19 sezona

Dugogodišnji španjolski reprezentativac

Fran Vazquez završava karijeru nakon 19 sezona

Fran Vazquez, dugogodišnji košarkaš mnogih španjolskih klubova te reprezentacije će nakon 19 godina igranja okončati igračku karijeru. 

Od 2018 Vazquez je nosio dres Casademont Zaragoze te bilježio 3,5 poena i 3,4 skoka po susretu u ukupno 28 utakmica i oko 13 minuta po utakmici. 

Vazquez je u dresu Barcelone 2010 godine osvojio Euroligu, a tri puta bio je španjolskim prvakom uz osvojena 4 Kupa Kralja. Vazquez je 2005 na draftu izabran od strane Orlando Magica kao 11 pick, no nikada nije otišao u NBA ligu.

Ponikao je u Unicaji za koju je igrao u dva navrata a nastupao je još za Bilbao, Gran Canariu, Gironu, Barcelonu, Canarias i spomenutu Zaragozu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije