Frank novi trener Pistonsa

U Detroitu konačno odlučili

Frank novi trener Pistonsa

Lawrence Frank je novi trener Detroit Pistonsa koji žele da se vrate u vrh NBA lige.

Frankov glavni konkurent bio je Mike Woodson, bivši trener Atlante, ali je Joe Dumars, predsjednik Pistonsa, ipak odlučio da izbor bude mladi stručnjak koji je nekad vodio Netse. U tih šest sezona na klupi New Jersya, ekipu je četiri puta uveo u plej-of, tri puta je igrao u polufinalu Istočne konferencije i dva puta je bio prvi u Atlantik diviziji. Frank je inače u sezoni 2003-2004 zamijenio na klupi Byrona Scota i odmah je ostvario 13 uzastopnih pobjeda što je do danas NBA rekord kad su treneri u pitanju.

Frank je potpisao ugovor na četiri godine i planira da mu asistenti bude Roy Rogers iz Bostona i Brian Hill sa kojim je svojevremeno radio u Netsima. Pistonsi žele da opet budu konkurentni, a tim će se graditi oko prvih pikova sa prethodnih dva drafta i to Grega Monroea i Brandona Knighta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.