Freeland na parketu tek za 15-20 dana

Unicaja u Top 16 oslabljena

Freeland na parketu tek za 15-20 dana

Unicaja će u narednom periodu nastupati veoma oslabljena. Joel Freeland je pretrpio dosta neugodnu povredu koja će ga udaljiti sa košarkaških parketa na period od 15-20 dana.

Današnji završni testovi dijagnosticirali su uganuće desnog zgloba što je nepovoljno uticalo i na bočni kolateralni ligament. Povreda se dogodila tokom jučerašnjeg treninga. Najpovoljnije prognoze govore da bi iskusni centar ekipe za koju nastupa i naš Neđad Sinanović, mogao na teren za dvije sedmice.

Ovo je zasigurno vijest koja nije trebala Unicaji pred sami početak drugog dijela Eurolige (Top 16 faza). Unicaja se nalazi u grupi F sa Montepaschijem, Bilbaom i Realom iz Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.