Galata bez problema do pobjede u Sieni

Euroliga

Galata bez problema do pobjede u Sieni

Midhat Šljivak

Košarkaški Galatasaraya savladali su večeras na gostovanju u Sieni u prvom kolu Eurolige ekipu Montepaschija rezultatom 84:75.

Samo je jednom domaći tim imao prednost i to 3:2, a ostatak meča je u potpunosti pripao Galatasarayu. Nakon prve dionice imali su četiri poena prednosti 20:16.

Nastavila je Galata puniti koš Siene i u drugoj četvrtini. Prednost se konstantno povećavala, a na poluvrijeme je Galatasaray otišao sa velikih plus 18, 51:33.

Uspjela je Siena da u trećoj četvrtini smanji zaostatak na 11 razlike 63:52, ali iako su prijetili u posljednjoj četvrtini, Galata je mirnom igrom osigurala pobjedu na otvaranju nove sezone u Euroligi.

Carlos Arroyo je predvodio Galatasaray sa  21 poenom, Jamont Gordon je dodao 18, dok je na drugoj strani Daniel Hackett ubacio 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.