Galatasaray lider do sutra

Galatasaray lider do sutra

Galatasaray je pobjedom protiv Turk Telekoma u derbiju 22. kola Beko lige preuzeo lidersku poziciju na tabeli od Fenerbahčea koji svoju utakmicu igra sutra, ali će se i u slučaju poraza vratiti na čelo.

Lukša Andrić je sa 13 poena i 5 skokova predvodio Galatu do pobjede, dok je Preston Shumpert dodao 12. Senzaciju kola je napravio Mersin koji je u Istanbulu slavio protiv Efes Pilsena sa 84:79. Nedim Yucel je sa 18 poena bio prvo ime Mersina, dok je Asim Paščanović dodao 4 poena.

Mire Chatman je sa 18 poena bio ključni čovjek u pobjedi Bešiktaša nad Trabzonsporom (96:89). Novu pobjedu je upisao Banvit i to u gostima kod Tofaša sa 85:65 uz sjajnu partiju Keitha Simmonsa koji je ubacio 24 poena uz 7 skokova i 4 asistencije.

Antalya je na domaćem parketu bila bolja od Oyaka, Erdemir od Bornove, a Pinar Karsiyaka od Aliaga Petkima. Fenerbahče sutra gostuje kod Olin Edirnea i u slučaju poraza opet će biti na prvoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.