Gallinari teško povrijeđen

Gallinari teško povrijeđen

Midhat Šljivak

Italijanski košarkaš iz redova Denver Nuggetsa Danilo Gallinari doživio je tešku povredu u  utakmici sa Houston Rocketsima.

Gallinari, koji ove sezone igra najbolju košarku u karijeri slomio je stopalo, te je već sada, vjerovatno, sezona za 23-godišnjeg Italijana završena.

"Razočaran sam jer neću igrati neku vrijeme. Nadam se brzom oporavku. Sutra ću uraditi dodatne pregleda, pa ću znati koliko dugo ću pauzirati", rekao je Gallinari.

Krilo Nuggetsa ove sezone prosto blista. Prosječno po susretu ubacuje 17 poena, uz pet skokova, a sa timom iz Colorada je nedavno potpisao novi četverogodišnji ugovor koji će mu donijeti preko 10 miliona dolara po sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.