Gasol i Pierce igrači sedmice
Odlična sedmica iza Gasola

NBA vijesti

Gasol i Pierce igrači sedmice

Košarkaš LA Lakersa, Pau Gasol i Boston Celticsa, Paul Pierce proglašeni su igračima sedmice u NBA ligi. Gasol je izabran za najboljeg igrača Zapada, a Pierce Istoka.

U toku prošle sedmice Gasol je s Lakersima imao skor 4-0, a u pobjedama protiv Golden Statea, Sacramenta, Minnesote i Washingtona Gasol je bio najbolji igrač aktuelnih NBA prvaka.

Španac je u te četiri utakmice upisao 24,8 poena, 11,8 skokova, 3,4 asistencije i 1 blokadu prosječno po utakmici. S procenton šuta 68,5 posto treći je najbolji u ligi.

Na Istoku je prošlu sedmicu obilježio Paul Pierce, koji je s Bostonom, kao i Gasol s Lakersima, upisao četiri pobjede. Boston je slavio protiv Detroita, New Yorka, Houstona i Dallasa.

Do četiri velike pobjede Boston je predvodio Paul Pierce sa 24,8 poena, 3,8 skokova, 2,3 asistencije i 1,8 ukradenih lopti po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije