Gasol opleo po Westbrooku, Hardenu i ostalim "zvijerima"

Nije sve u statistici

Gasol opleo po Westbrooku, Hardenu i ostalim "zvijerima"

E. Škorić

To što rade Russell Westbrook i James Harden je uistinu impresivno, no centar Memphis Grizzliesa Marc Gasol smatra da će njihovo nabijanje statistike ubiti košarku.

Poznato je da današnje NBA zvijezde ganjaju triple-doublove, ubacuju nevjerovatne brojeve poena i katkad sami igraju u svojim timovima kako bi upravo povećali statističke podatke i popravili vlastite prosjeke.

To što oni rade često izaziva divljenje, no Marc Gasol, iskusni španski centar, ne bi se s tim složio i drugačije vidi košarku.

"Statistika ubija košarku. Mnogo stvari se u košarci dešava da bi  to moglo da se izmjeri. Različiti detalji, način na koji vidite košarku. Način na koji ja košarku ne pokazuje statistika", rekao je Gasol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi