Gašper Vidmar na korak do Venezije

Talijani blizu dogovora s reprezentativcem Slovenije

Gašper Vidmar na korak do Venezije

Gašper Vidmar, dugogodišnja okosnica pod obručima slovenačke reprezentacije na mali je korak do potpisa s talijanskom Reyer Venezijom. Čvrsti Slovenac uspješno je posljednje tri sezone igrao za turski Banvit iz Bandirme.

Izvori bliski talijanskom klubu kažu da Vidmara dijele samo detalji od stavljanja potpis na ugovor s ovim timom koji će dobiti značajno pojačanje u reketu. Vidmar je čak sedam sezona u kontinuitetu nosio dres Fenerbahčea, a u Turskoj je igrao još za Besiktas i Darusafaku.

Ovaj 31-godišnjak je već godinama nezamjenjiv na poziciji centra u reprezentaciji Slovenije i uz Dragiča i Dončića bio je jedan od ključnih košarkaša momaka iz Dežele u pohodu na evropski tron.

U Veneziji nisu obznanili financijske detalje te duljinu ugovora koji bi Vidmar ovih dana trebao potpisati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije