Gazzetta birala najboljeg evropskog košarkaša: Luki Dončiću drugo mjesto

Nagrada za preminulog Kobea Bryanta

Gazzetta birala najboljeg evropskog košarkaša: Luki Dončiću drugo mjesto

E. Škorić

Poznati italijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport svake godine bira najboljeg evropskog košarkaša.

Nagrada ima ogromnu vrijednost u svijetu sporta i među ljubiteljima košarke. Za 2019. godinu ova je nagrada pripala Luki Dončiću, koji je godinu prije bio drugi za dlaku, odmah iza Giannisa Antetokounmpa.

Svi su očekivali da će slovenski reprezentativac dobiti nagradu za 2020. godinu nakon izuzetne sezone u Dallasu, ali je Gazzetta nagradu odlučila dodijeliti preminulom Kobeu Bryantu, koji je također posthumano dobio državljanstvo Italije.

"Mamba je govorila univerzalnim jezikom sportskih heroja. A u srcu mu je bila Italija", napisala je Gazzetta na prvu godišnjicu njegove smrti i na dodjeli nagrade, podižući veliku prašinu svojom odlukom.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Nagrada nema nikakvu vrijednost među ljubiteljima košarke jer ja kao ljubitelj nisam čuo za istu. Luka je najbolji i dalje.
3 0
makelele
Nidje veze, pored zivog Muse, dat nekom drugom nagradu... svaka cast Kobiju i svim ostalim, al Musa je Musa, velike stvari dolaze!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi