Gdje su nestali Celticsi?
Postavio lični rekord sa 55 poena: Wade

NBA sezona

Gdje su nestali Celticsi?

Boston Celticsi priželjkivali su pobjedu nad zahuktalim Clevelend Cavsima, ali su se na početku meča praktično izgubili. U sjeni maestralnih domaćina naprosto su nestali sa parketa, kao da ih je otpuhao tsunami. Postići samo 76, a primiti čak 102 poena u derbiju dovoljno govori o igri «mačke i miša».

Sve je bilo jasno već nakon uvodnih 12 minuta kada je na semaforu stajalo 31:9? Gosti bez Garnetta nisu se mogli prepoznati pa je meč išao samo j jednom smjeru.

LeBron James (29 poena, 7 asistencija) bio je prvo ime meča, dok je u redovima poraženih i poniženih Paul Pierce (14) ostavio nešto bolji utisak.

Odlična utakmica viđena je u New Orleans Areni gdje se vodila direktna borba za šesto mjesto Zapada. Domaći su nadigrali Dallas pokazavši da su itekako zrela ekipa. Dvojac David West (31 p, 6 sk.) - Chris Paul (31 p, 9 sk, 17 as.) bio je nezaustavljiv, a gosti su imali samo jednog raspoloženog igrača (Dirk Nowitzki - 29 p, 14 sk.) pa i nisu mogli više od časnog poraza.

Treba još dodati da je Dwyane Wade sa 55 poena srušio svoj lični rekord u pobjedi nad Knicksima.

Rezultati
Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 92:75, Sacramento Kings - San Antonio Spurs 92:95, Miami Heat - New York Knicks 122:105, Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 111:104, Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 107:76, New Orleans Hornets - Dallas Mavericks 102:92.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije