Gecevicius u Olympiakosu

Gecevicius u Olympiakosu

Nakon Milka Bjelice, koji je potpisao za Caju Laboral postavši tako novi suigrač našeg Mirze Teleovića, Lietuvas Rytas je ostao bez još jednog bitnog košarkaša. Naime, Martynas Gecevicius je postao novi igrač Olympiakosa.

Ovaj odlični organizator igre (193 cm) je prošle godine u okviru košarkaškog prvenstva Litvanije postizao 11,5 poena uz 3,1 asistenciju po susretu.

Tokom Eurolige te brojke su bile dosta slične, 11,7 poena i 2,6 asistencija. Gecevicius je bio dva puta za redom biran u najbolju petorku LKL lige. Tokom Svjetskog prvenstva u Turskoj 2010. godine je po susretu knjižio 6,6 poena uz 1,4 skoka po utakmici

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije