George Karl trener godine u NBA ligi

George Karl trener godine u NBA ligi

Midhat Šljivak

Trener Denver Nuggetsa George Karl proglašen je za trenera godine u NBA ligi.

Trofej Reda Auerbacha, Karl je zaslužio sjajnom sezonom sa ekipom Denver Nuggetsa s kojom je dobio 57 utakmica u regularnoj sezoni, što im je bilo dovoljno za treće mjesto u Zapadnoj konferenciji. Karl je doobio ukupno 404 poena od 121 novinara koji su glasali, a postao je prvi trener nakon Douga Moea u historiji franšize koji je dobio nagradu za trenera godine.

"Vjerovatno postoji sedam-osam trenera koji su zaslužili ovu nagradu, a još njih desetak koji su imali sjajne sezone a nisu dobili nikakvo priznanje za svoj rad i trud", kratko je porokomentarisao Karl.

George Karl u karijeri ima 1131 pobjedu, a pored Nugegtsa vodio je Milwaukee, Seattle, Golden State i Cleveland, a ukupno iza sebe ima 21 sezonu  zaredom u kojoj ima pozitivan omjer u sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.