Gist jednu sezonu u Partizanu

Partizan dobio novog igrača

Gist jednu sezonu u Partizanu

Partizan je svoje redove pojačao američkim krilnim centrom Jamesom Gistom s kojim je potpisan jednogodišnji ugovor na njegov 24. rođendan.

Gist je igrao na Maryland Univerzitetu, a na draftu 2008. izabran je kao 57. pick od strane San Antonija. Istog ljeta je stigao u Evropu.

Prvo je jednu sezonu igrao za Biellu u Italiji u kojoj je prosječno bilježio 13 poena i 6 skokova po utakmici, a prošlu je sezonu igrao za ruski Lokomotiv Kuban za koji je odigrao 17 utakmica u kojima je imao prosjek od 11.4 poena i 4.2 skoka po meču.

Visok je 206 cm i od njega se očekuje da donese veliki dobitak za ekipu Partizana. Istog dana kada je u klub stigao Gist Partizan je otpustio mladog Savu Lešića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.